De weg naar betere astmazorg

Astmakompas is dĆ© totaaloplossing voor het op afstand bewaken en optimaal ondersteunen van astmapatiĆ«nten. PatiĆ«nten worden geholpen om ongecontroleerde astma beter te herkennen en op tijd een aanvullende behandeling te starten. Door real-time inzicht in de astmacontrole worden slecht ingestelde patiĆ«nten vroegtijdig geĆÆdentificeerd. Met Astmakompas wordt de kans op een astma-aanval verkleind.

Demo aanvragen

Controles die niet altijd nodig zijn, te laat in actie bij verslechtering

Vaak komen patiƫnten op controle als het goed gaat. Bij verslechtering wordt echter vaak te laat actie ondernomen. Dit kan leiden tot onnodige astma-aanvallen met soms spoedeisende hulpbezoeken of opnames tot gevolg.

Longaanvallen worden voorkomen en direct contact wanneer het nodig is

Door real-time monitoren is er altijd zicht op de patiƫnt. Er kan direct contact plaatsvinden om vroegtijdig in te grijpen bij verslechtering. Longaanvallen kunnen hiermee worden voorkomen, terwijl de patiƫnt kan thuisblijven als het goed gaat.

Astmakompas verhoogt de astmacontrole van patiƫnten

Met de Astmakompas app kunnen patiƫnten thuis blijven als het goed gaat en is direct contact mogelijk als het minder gaat. Patiƫnten vullen wekelijks een vragenlijst in over de astmacontrole zodat er altijd zicht is op hoe het in de thuissituatie gaat. Het initiatief wordt bij de patiƫnt gelegd: hulp wanneer de patiƫnt dat nodig acht, maar met een virtuele vinger aan de pols door de zorgverlener.

Nauwkeurige bepaling van de longfunctie

Om de astmacontrole nog beter te kunnen bepalen kan ook gebruik worden gemaakt van de via Bluetooth gekoppelde spirometer. De spirometer meet de parameters PEF, FVC, FEV1, FEV1% (FEV1/FVC ratio), FEV6 en FEF25-75.

Real-time monitoring

Monitor patiƫntenpopulaties in het geheel. Inzicht in de actuele astmacontrole van patiƫnten. Ontdek trends in klachten en identificeer slecht ingestelde patiƫnten.

Laagdrempelig patiƫntcontact

Gemakkelijk communiceren met patiƫnten. Direct de actuele gegevens bij de hand.

Gepersonaliseerd actieplan

Configureer met een paar klikken een persoonlijk longaanval-actieplan voor iedere patiƫnt.

Voordelen Astmakompas

Verbetering kwaliteit van leven en kosteneffectiviteit van zorg

Inzicht in dag-tot-dag gegevens. Slimme algoritmes helpen zorgprofessionals om verslechtering tijdig te detecteren en een proactieve behandeling mogelijk te maken. Longaanvallen kunnen worden voorkomen en zorgconsumptie neemt af.

Optimale patiƫntenmotivatie

Voor alles wat we doen stellen we de gebruikerservaring bovenaan, en staat het patiĆ«ntenperspectief centraal. Door de intuĆÆtieve en persoonlijke benadering wordt nauw aangesloten bij de belevingswereld van de patiĆ«nt.

Ontworpen voor toepassing in de klinische praktijk

Door de slimme structuur, meldingen en optimale integratie in de klinische workflow, is er geen grote tijdsinvestering van het zorgteam nodig. Samen met patiĆ«nten en zorgprofessionals werken wij continu aan een nĆ³g beter Astmakompas.

Asthma Control Survey

Voor Astmakompas is een nieuwe vragenlijst ontwikkeld om de astmacontrole betrouwbaar te meten. De vragenlijst is geoptimaliseerd voor periodiek gebruik bij telemonitoring en sluit nauw aan bij de laatste GINA-aanbevelingen. Validatie vindt plaats in verschillende klinische studies.

Op dit moment staan we weer open voor nieuwe pilots

Samen ontwikkelen aan de toekomst van de astmazorg?

Pilot aanvragen

Meer weten over Astmakompas?

Neem contact op met Taco Kind MD, MSc, PhD

+32 (478)52.25.27 vincent@hhventures.eu